Čo je disimilačné zníženie dusičnanov?
Čo je disimilačné zníženie dusičnanov?

Video: Čo je disimilačné zníženie dusičnanov?

Video: Čo je disimilačné zníženie dusičnanov?
Video: Prečo si myslím že klesnú ceny nehnuteľnosti v 2023 ? 2024, Marec
Anonim

Disimilačná redukcia dusičnanov na amónium, tiež známa ako amonifikácia dusičnanov/dusitanov, je výsledkom anaeróbneho dýchania chemoorganoheterotrofnými mikróbmi, ktoré používajú dusičnany ako akceptor elektrónov na dýchanie.

Čo myslíš pod pojmom disimilačné zníženie dusičnanov?

Disimilačná redukcia dusičnanov je proces šetrenia energie, v ktorom sa dusičnany používajú ako akceptor elektrónov v (takmer) neprítomnosti kyslíka (napr. Fewson a Nicholas, 1961; Strohm a kol., 2007; Kraft a kol., 2011; Thamdrup, 2012).

Aký je rozdiel medzi asimilačným a disimilačným znížením dusičnanov?

Kľúčový rozdiel medzi asimilačným a disimilačným znížením síranov je ten, že asimilačným znížením síranov vzniká cysteín ako konečný produkt, zatiaľ čo pri disimilačnej redukcii síranov vzniká ako konečný produkt sulfidZníženie obsahu síranov je jednou z hlavných anaeróbnych dýchacích ciest.

Čo je asimilačné a disimilačné?

Asimilačný metabolizmus označuje metabolické procesy, pri ktorých sú prvky začlenené do bunkových štruktúr (anabolizmus), zatiaľ čo disimilačný metabolizmus sa týka procesov, pri ktorých dochádza k oxidácii alebo redukcii prvkov a organizmus využíva energia uvoľnená v procese (katabolizmus).

Čo je fermentačná redukcia dusičnanov?

V anaeróbnych podmienkach Propionibacterium pentosaceum redukuje dusičnany na dusitany, kým sa dusičnany nevyčerpajú z média, keď sa dusitany premenia na N2 alebo N2O. … Fermentačný vzor počas redukcie dusitanov sa podobal vzoru P. pentosaceum pestovaného anaeróbne bez anorganického akceptora elektrónov.

Odporúča: