Môže vás reflux kyseliny zabiť?
Môže vás reflux kyseliny zabiť?

Video: Môže vás reflux kyseliny zabiť?

Video: Môže vás reflux kyseliny zabiť?
Video: 10 признаков того, что ваш желчный пузырь токсичен 2024, Marec
Anonim

Hoci samotná GERD nie je život ohrozujúci stav, môže viesť k vážnejším zdravotným problémom a komplikáciám, ak sa nelieči.

Skracuje reflux kyseliny život?

Hoci GERD môže byť bolestivým narušením vášho životného štýlu, nemusí to nevyhnutne ovplyvniť dĺžku vášho života. Tí, ktorí dokážu účinne zvládnuť svoje príznaky, budú mať zdravší a zlepšenú kvalitu života. Niektoré terapie môžu u niektorých fungovať lepšie ako u iných.

Ako dlho trvá, kým reflux kyseliny spôsobí rakovinu?

Ako dlho trvá, kým sa z Barrettovho pažeráka vyvinie rakovina? Barrettov pažerák zvyšuje riziko vzniku adenokarcinómu, najbežnejšieho typu rakoviny pažeráka. Ak sa však Barrettov pažerák zmení na rakovinu, je to pomalý proces, ktorý trvá niekoľko rokov

Čo sa stane, ak máte závažný kyslý reflux?

Ak máte reflux kyseliny, môžete pociťovať kyslú alebo horkú chuť v zadnej časti úst Môže to tiež spôsobiť, že sa vám jedlo alebo tekutina vrátia zo žalúdka do ústa. V niektorých prípadoch môže GERD spôsobiť ťažkosti s prehĺtaním. Niekedy to môže viesť k problémom s dýchaním, ako je chronický kašeľ alebo astma.

Čo sa stane, keď sa vám reflux kyseliny dostane do pľúc?

Ak sa kyselina vdýchne do pľúc, môže to spôsobiť aspiračnú pneumóniu alebo príznaky astmy. Ak je reflux kyseliny chronický, môže nakoniec spôsobiť trvalé poškodenie pľúc vrátane pľúcnej fibrózy alebo bronchiektázie.

Odporúča: