V čo veril percy bysshe shelley?
V čo veril percy bysshe shelley?

Video: V čo veril percy bysshe shelley?

Video: V čo veril percy bysshe shelley?
Video: ШЕЛЛИ: ODE TO THE WEST WIND анализ с субтитрами 2024, Marec
Anonim

Shelley je básnik a mysliteľ, ktorého myšlienky majú neskutočné uplatnenie v modernej dobe. Jeho ateizmus, humanizmus, socializmus, feminizmus, vegetariánstvo všetky dnes rezonujú. Zdá sa, že jeho kritika tyranie a náboženského útlaku zo začiatku 19. storočia sa až strašidelne vzťahuje na začiatok 21. storočia.

Aká bola filozofia Percyho Shelleyho?

Percy Shelley veril, že rovnosť je prirodzený stav. Predbehol dobu. A predsa, v dvadsiatom prvom storočí stále pracujeme v nerovnej triednej spoločnosti a stále žijeme s rasizmom, vykorisťovaním a sexizmom.

Aké bolo náboženstvo Percyho Shelleyho?

Učenec Shelley Carlos Baker uvádza, že „názov jeho brožúrky na vysokej škole mal byť skôr Nevyhnutnosť agnosticizmu než Nevyhnutnosť ateizmu“, zatiaľ čo historik David Berman tvrdí, že Shelley bol ateista, pretože sa tak charakterizoval, a pretože „popiera existenciu Boha v …

Čo inšpirovalo Percyho Shelleyho k napísaniu?

Po dlhom dni plavby s Byronom sa Shelley vrátila domov a napísala Hymn to Intellectual Beauty. Po výlete cez francúzske Alpy s Byronom ho inšpirovalo napísať Mont Blanc, uvažovanie o vzťahu medzi človekom a prírodou.

Veril Percy Shelley v rovnosť?

V rovnakom čase, keď Shelley obhajoval rovnosť, jeho diela zobrazovali ženy ako zrkadlá a tiene mužov. Shelleyho vznešené ideály o voľnej láske priniesli ženám v jeho živote tragédiu a bolesť. … „Problém s jeho predstavou o romantickej láske je v tom, že ženy chápe ako ľudí, ktorí dokončia seba samého.“

Odporúča: