Prečo majú mopslí problémy s dýchaním?
Prečo majú mopslí problémy s dýchaním?

Video: Prečo majú mopslí problémy s dýchaním?

Video: Prečo majú mopslí problémy s dýchaním?
Video: Food as Medicine: Preventing and Treating the Most Common Diseases with Diet 2024, Marec
Anonim

Veľa psov týchto plemien trpí chorobou zvanou Brachycefalický obštrukčný syndróm dýchacích ciest (BOAS). Kompaktná architektúra ich lebky má za následok deformáciu, v dôsledku ktorej sú ich nozdry alebo mäkké podnebie príliš malé, čo bráni prúdeniu vzduchu a necháva mláďatá lapať po dychu.

Ako zaobchádzate s mopsom s problémami s dýchaním?

Kyslíková terapia a protizápalové lieky môžu pomôcť z krátkodobého hľadiska a váš veterinár vám môže pomôcť vypracovať plán, ktorý pomôže vášmu najlepšiemu priateľovi ľahšie dýchať. U psov s vážnymi dýchacími problémami môže byť potrebná operácia na rozšírenie nozdier a/alebo skrátenie predĺžených patel.

Majú všetci mopslíci problémy s dýchaním?

Zdá sa pravdepodobné, že všetci mopslíci majú do určitej miery BAOS, hoci niektorí ľudia ich môžu považovať za „normálnych“. Čoraz viac sa uznáva, že niektoré klinické príznaky BOAS sú všeobecne uznávané ako „normálne“pre plemeno.

Ako vážne sú mopslí problémy s dýchaním?

Niektoré zo stavov, ktoré sa môžu vyvinúť u mopsov, zahŕňajú: Brachycefalický obštrukčný syndróm dýchacích ciest (BOAS) – môže spôsobiť vážne problémy s dýchaním a je spôsobený ich stlačenými nosmi.

Prečo mopslíci pískajú?

Kolapsujúca priedušnica je bežná u mopsov, m altézskych psíkov, shih-tzu, lhasa apsos a iných malých plemien s krátkym nosom. Vzrušenie alebo cvičenie môžu tento typ sipotu zhoršiť. Chronická bronchitída môže tiež spôsobiť zjazvenie v dýchacích cestách, čo môže spôsobiť, že priedušky budú menej flexibilné, čo vedie k neustálemu pískaniu a kašľu.

Odporúča: